Για τη ζύμη


*500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
*2 φακελάκια ξηρή μαγιά, δηλαδή 16 γραμμ.
*400 ml νερό ελαφρώς χλιαρό, προσοχή όχι πολύ ζεστό
* Προαιρετικά: 1 κοφτή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη και 1 αλάτι.
* 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση


Προσθέστε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά και ανακατέψτε τα καλά. Ρίξτε όλο το νερό και με ένα πιρούνι ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Μόλις το μείγμα σταθεροποιηθεί, πασπαλίστε με αλεύρι και ανακατέψτε εκ νέου μέχρι το μείγμα να μην κολλάει στα χέρια σας. Προσοχή, δεν βάζουμε πολύ αλεύρι γιατί θα σφίξει και δεν το θέλουμε αυτό. Αλευρώστε μια επιφάνεια και ζυμώστε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο. Αν αρχίσει να κολλάει του ρίξτε λίγο αλεύρι. Δώστε του το σχήμα μπάλας, ρίξτε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ζυμώστε για λίγο ακόμα και σκεπάστε το με μια πετσέτα για 1 ώρα.

Μετά την 1 ώρα που θα έχει φουσκώσει αρκετά ζυμώστε ξανά το μείγμα και αφήστε το να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά. Για μια πίτσα διαμέτρου 30 εκ. χρειάζεστε το 1/3 της ποσότητας που φτιάξατε. Ανοίξτε τη ζύμη με τον πλάστη και βάλτε πάνω τα υλικά που θέλετε.

Για τη σάλτσα


*5 κουταλιές ελαιόλαδο
*1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
*1 κουταλάκι ρίγανη
*1 κουταλάκι βασιλικός
*2 φλιτζάνια ντοματάκια κονκασέ περασμένα από το μπλέντερ
*αλάτι, πιπέρι
*1 κουταλάκι ζάχαρη

Εκτέλεση


1. Ζεσταίνετε το λάδι σ’ ένα κατσαρολάκι και μαραίνετε το κρεμμύδι.
2. Προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το βασιλικό, αλάτι, πιπέρι. Μαγειρέψτε τη σάλτσα μέχρι να πήξει καλά και αφήστε τη να κρυώσει.
3. Αλείφετε την πίτσα με τη σάλτσα

Για τη γέμιση
*100 γραμμ. τριμμένη μοτσαρέλα
*100 γραμμ. χοντροτριμμένη φέτα
*½ πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
*3 – 4 μανιτάρια σε φέτες
*1 κρεμμύδι σε ροδέλες
*ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
*ρίγανη για πασπάλισμα

Παρασκευή
Πασπαλίζετε την βάση της πίτσας με την μοτσαρέλα. Αραδιάζετε τα λαχανικά, πασπαλίζετε με την φέτα και την ρίγανη. Ψήνετε την πίτσα στο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν τα υλικά (20 περίπου λεπτά).