Υλικά


300 γρ. αμυγδαλόπαστα
10 γραμμ. φρέσκος χυμός λεμονιού
σπόροι βανίλιας
ξύσμα από 1 λεμόνι
σοκολατένια τρούφα
οδοντογλυφίδες

Υλικά για τη σοκολάτα
150 γραμμ. λευκή σοκολάτα
100 γραμμ. άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση


Ζυμώνουμε την αμυγδαλόπαστα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, αφήνουμε τη ζύμη εκτός ψυγείου για μισή ώρα και έπειτα φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια. Αν παρατηρήσετε ότι η ζύμη κολλάει στα χέρια σας, χρησιμοποιήστε λίγη ζάχαρη άχνη. Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου η θερμοκρασία πέσει. Βουτάμε τα μπαλάκια μέσα στη σοκολάτα, τα πλάθουμε μες στις παλάμες μας και στη συνέχεια τα ρίχνουμε μέσα στην άχνη.

Τα μπαλάκια που θα φτιάξουμε φροντίζουμε να έχουν τρία μεγάθη, ώστε να φτιάξουμε το σώμα του χιονάνθρωπού μας. Έτσι, θα χρησιμοποιήσουμε το μεγαλύτερο μέγεθος ως βάση, από πάνω θα στερεώσουμε το αμέσως μεγαλύτερο μπαλάκι και για το κεφάλι το μικρότερο. Μπορούμε να βρούμε στην αγορά κόκκινα μαρζιπάν για το κασκόλ και το σκούφο, πορτοκαλί για τη μύτη και την τρούφα για τις υπόλοιπες λεπτομέρειες, μάτια, στόμα, κουμπιά. Στο τέλος στερεώνουμε δύο οδοντογλυφίδες στη θέση των χεριών.

Φτιάξτε μόνοι σας την αμυγδαλόπαστα
250 γραμμ. λευκά αποφλοιωμένα αμύγδαλα
250 γραμμ. ζάχαρη άχνη
2 ασπράδια αβγών

Εκτέλεση
Αλέθουμε στο μπλέντερ το αμύγδαλο με την άχνη ώστε το τρίμμα να γίνει πολύ πολύ λεπτό. Έπειτα ζυμώνουμε με το χέρι το αμύγδαλο μαζί με τα ασπράδια των αβγών. Τα διατηρούμε μέσα σε μεμβράνη.