Υλικά


1 κιλό αποξηραμένα φρούτα
600 ml (γάλα, ή γάλα αμυγδάλου, ή σοκολατούχο γάλα ή χυμό πορτοκάλι, ή χυμό μήλου, ή χυμό ανανά, ή τσάι)
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ξηροί καρποί
Λίγη ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ψιλοκόβετε τα αποξηραμένα φρούτα. Εάν θέλετε προσθέστε ξηρούς καρπούς ή λίγη κανέλλα και γαρύφαλλο για επιπλέον άρωμα. Βάζουμε σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το χυμό ή όποιο άλλο υγρό έχουμε επιλέξει για τη συνταγή μας

Σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε το μείγμα μας όλη νύχτα στο ψυγείο. Την επόμενη ημέρα, προσθέστε το αλεύρι, κοσκινίζοντάς το, ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Βάλτε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα 23 εκατοστών που έχετε αλευροβουτυρώσει. Ψήνετε στους 160 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για μια ώρα τουλάχιστον.

Αφού βγάλετε το κέικ μας από το φούρνο και πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Αν θέλουμε πιο πλούσια γεύση, στα φρούτα προσθέστε και ξηρούς καρπούς.