Υλικά

2 πορτοκάλια ολόκληρα με τη φλούδα
3 αβγά
1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει
180 γραμμ. βούτυρο = 3/4 κούπας, λιωμένο
και μια ορθογώνια φόρμα

Εκτέλεση

Αρχικά κόβουμε σε κομμάτια τα πορτοκάλια και βγάζουμε τα κουκούτσια. Μετά τα πολτοποιούμε στο Μulti.
Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο – ν’ ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε 1-1 τα τρία αβγά και χτυπάμε 1 λεπτό ακόμα. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2′.
Τέλος προσθέτουμε τον πολτό των πορτοκαλιών και ανακατεύουμε απαλά ή χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα.

Μετά, βουτυρώνουμε τη φόρμα, την αλευρώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτάκια.

Αν θέλετε, αφού ψηθεί το κέικ σας, στολίστε το με ζάχαρη άχνη!