Μαριναρισμενα-παιδακια-στη-σχαρα-με-σαλτσα-γιαουρτιου
Γεύσεις

Μαριναρισμένα παϊδάκια στη σχάρα, με σάλτσα γιαουρτιού

Μια καλή ευκαιρία για τσίκνισμα

Yλικά

1500γρ.-2 κιλά παιδάκια αρνίσια

Για τη μαρινάδα
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
2 λεμόνια, το χυμό
3 σκ. σκόρδο λιωμένες
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη (ή λιγότερη ξερή)
2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα δεντρολίβανου (κατά προτίμηση φρέσκου)
1 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

2 κυπελλάκια στραγγιστό γιαούρτι
1/2 φλ. τσ.ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (μόνο το λευκό)
1/2 λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μέτριο μπολ χτυπάμε καλά το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα μυρωδικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε. Πλένουμε και στεγώνουμε τα παϊδάκια. Τα τοποθετούμε σε γυάλινο ή κεραμικό σκεύος και τα αλοίφουμε καλά με τη μαρινάδα ένα- ένα. Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε 3-4 ώρες ή όλη η νύχτα στο ψυγείο να μαριναριστούν.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα