Υλικά

1 κιλό μικρά μανταρίνια
1 λεμόνι
άφθονο νερό
5 ποτήρια ζάχαρη

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα φρούτα μας. Κόβουμε τα μανταρίναι και το λεμόνι στα τέσσερα και αφαιρούμε με το ειδικό εργαλείο τα άκρα και τα κουκούτσια τους. Ό,τι αφαιρέσαμε,το βάζουμε σε ένα μικρό μπολ και σκεπάζουμε με νερό έως επάνω.

Ψιλοκόβουμε τα κομμάτια των φρούτων με το ψαλίδι. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 11/2 ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για μια ολόκληρη μέρα.

Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Στραγγίζουμε μέσα το νερό των κουκουτσιών και δένουμε τα κουκούτσια σε ένα τούλι. Στη συνέχεια τα βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα μανταρίνια. Σιγοβράζουμε τα φρούτα για 40 λεπτά, ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε τη μαρμελάδα για μιάμιση ώρα περίπου, ώσπου να δέσει, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και ξαφρίζοντας.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βγάζουμε από μέσα το τούλι με τα κουκούτσια, αφού το στύψουμε. Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα την κατσαρόλα, ώστε να μοιραστούν παντού τα κομματάκια του μανταρινιού.
Την τοποθετούμε σε βαζάκια και τα κλείνουμε καλά όταν κρυώσει.