Υλικά

Για τη ζύμη

700 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
250 ml γάλα
75 γραμμ. βούτυρο ανάλατο
65 γραμμ ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 μεγάλα αυγά

Για τη γέμιση

160 γραμμ καστανή ζάχαρη
35 γραμμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτάλι σούπας κανέλα
113 γραμμ βούτυρο ανάλατο (κρύο και κομμένο σε κομματάκια)
1/2 φλιτζάνι σταφίδες

Για το γλάσο

60 γραμμ. ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος light

Εκτέλεση


Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο, το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Βάζετε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι μαζί με τη μαγιά και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε λίγο λίγο το γάλα με το βούτυρο και αναδεύετε σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και χτυπάτε για 3 λεπτά σε πιο υψηλή ταχύτητα. Προσθέτετε σιγα σιγά το υπόλοιπο αλεύρι ενώ δουλεύετε τη ζύμη με το χέρι.

Θα προσθέσετε όσο αλεύρι χρειαστεί μέχρι η ζύμη να μη κολλάει στα δάχτυλα. Αφού φτιάξετε μια αφράτη ζύμη, της δίνετε σφαιρικό σχήμα, τη βάζετε σε ένα βουτυρωμένο μπολ και τη σκεπάζουμε για να “ησυχάσει”. Την αφήνετε περίπου μιάμιση ώρα ούτως ώστε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί. Ετοιμάζετε τη γέμιση. Βάζετε σε ένα μπολ τη καστανή ζάχαρη, το αλεύρι και τη κανέλα και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το κρύο βούτυρο και το κόβετε σε μικρά κομματάκια. Μόλις η ζύμη φουσκώσει, την τοποθετείτε σε αλευρωμένη επιφάνεια και την πιέζετε με τα χέρια για να γίνει επίπεδη.

Την σκεπάζετε και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Μετά το πέρας των 10 λεπτών, ανοίγετε τη ζύμη σας σε ένα τετράγωνο φύλλο 30 x 30 εκ και σκορπίζετε σε όλη την επιφάνεια τη γέμιση. Τυλίγετε σε ρολό και πιέζετε τις δύο άκρες με τα δάχυλά σας για να κλείσουν και να μη σας χυθεί η γέμιση. Κόβετε το ρολό σας σε 8 ισομεγέθη κομμάτια τα οποία βάζετε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Σκεπάζετε και τα αφήνετε να φουσκώσουν για 1 ώρα. Αφού φουσκώσουν, τα αλείφετε με κρέμα γάλακτος και τα ψήνετε στους 180οC για 25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα ξανα-αλείφουμε με κρέμα γάλακτος. Αφού κρυώσουν καλά τα ρολάκια, τα περιχύνετε με το γλάσο.