Υλικά

1 φρέσκο κρεμμύδι
1/2 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
1 μικρό φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
σάλτσα ντομάτας μαγειρεμένη
12 γαρίδες μεγάλες, ολόκληρες
λίγος ζωμός γαρίδας (προαιρετικά)
μερικές φούντες μπρόκολο (ελαφρώς βρασμένο)
1 πακέτο ζυμαρικά λιγκουίνι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 ματσάκι μαϊντανό

Εκτέλεση


Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το σκόρδο, και τα αφήνουμε να ροδίσουν ελαφρώς. Βάζουμε τις γαρίδες, χωρίς να αφαιρέσουμε το κεφάλι τους, στο τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το ζωμό γαρίδας και το αφήνουμε λίγο μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε για λίγα λεπτά. Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι και τις διατηρούμε κάπου ζεστές. Ρίχνουμε στη σάλτσα και το μπρόκολο και περιμένουμε λίγο να δέσει η σάλτσα.

Βράζουμε χωριστά σε μια κατσαρόλα τα λιγκουίνι και τα σερβίρουμε με τη σάλτσα και τις γαρίδες. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό.