Συνήθως λένε πως τα φασόλια τα μαυρομάτικα δεν θέλουν να τα βάλεις στο νερό από το βράδυ, εγώ πάντα τα βάζω γιατί έτσι μαλακώνουν περισσότερο και μ ένα καλό βράσιμο χυλώνουν, ποτέ δεν μου άρεσαν οι φασολάδες μπλούμ.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε 

Λοιπόν τι θα χρειαστούμε… λίγα πράγματα, μισό κιλό μαυρομάτικα, λάδι, αλατοπίπερο, ένα κύβο λαχανικών μάραθο ψιλοκομμένο, φρέσκα κρεμμυδάκια και ντομάτα περασμένη από το μούλτι.

Τα βάζουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα να βράσουν καλά, εγώ χρησιμοποιώ χύτρα ταχύτητας για τρία τέταρτα, αν δεν χρησιμοποιείτε χύτρα αφήστε τα αρκετά για να χυλώσουν, συμπληρώνοντας αν χρειαστεί νερό.

Όταν ανοίξουμε την χύτρα, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ζουλώντας λίγο τα φασόλια και αφήνουμε πέντε λεπτά με ανοιχτό καπάκι στο μάτι της κουζίνας να βράσουν για να χυλώσουν λίγο.

Αυτό ήταν, ένα φαγητό πανεύκολο και νοστιμότατο, στέκει δε υπέροχα χειμώνα καλοκαίρι.

Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με μια πράσινη πλούσια σαλάτα, φρέσκο ψωμί και μερικές ελιές.