Ελληνοφρένεια
Ελληνοφρένεια Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
cannelloni-plated
Γεύσεις

Πως θα φτιάξετε τα πιο ωραία κανελόνια κατσαρόλας

Με νόστιμη παρμεζάνα

Υλικά

640 γρ.κανελόνια
640 γρ.κιμάς
1 κρεμμύδι μέτριο
250 γρ.παρμεζάνα
2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτα
1 φλιτζάνι βούτυρο
2-3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Βάζουμε τα κανελόνια σε αλατισμένο νερό που βράζει και τα βράζουμε λίγο. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά,ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια κρύο νερό και τα στραγγίζουμε, προσεχτικά,για να μην ανοίξουν. Καβουρδίζουμε τον κιμά με το μισό βούτυρο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι για να ξεσβωλιάσει. Προσθέτουμε τη μισή ντομάτα λιωμένη σε 1 φλιτζάνι νερό, αλάτι-πιπέρι,αφήνουμε να σιγοβράσει ο κιμάς και να πιει το ζουμί,τον κατεβάζουμε και ρίχνουμε 2-3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά και 3-4 κουταλιές τυρί τριμμένο.

Χτυπάμε με το πιρούνι 2 αυγά,τα ρίχνουμε μέσα στον κιμά και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τα κανελόνια με ένα κουταλάκι προσέχοντας να μη φτάσει η γέμιση ως την άκρη. Τα αραδιάζουμε στην κατσαρόλα, διαλύουμε την υπόλοιπη ντομάτα σε 1 φλιτζάνι νερό και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Καίμε το υπόλοιπο βούτυρο και τα περιχύνουμε. Πασπαλίζουμε και λίγο αλάτι-πιπέρι και τα βάζουμε σε σιγανή φωτιά με 1 φλιτζάνι ζεστό νερό να βράσουν. Σερβίρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα