Συστατικά

12-14 μπισκότα σαβουαγιάρ,
1 φλ. γάλα καρύδας.

Για την κρέμα:
4 φλ. γάλα καρύδας,
4 κουταλιές ζάχαρη,
8 κουταλιές σιμιγδάλι,
3 κουταλιές αμυγδαλόψιχα,
8 κουταλιές ινδοκάρυδο.

Εκτέλεση


Σε ένα μπολ βάζετε το 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας. Μουλιάζετε το κάθε μπισκότο για 4-5 δευτερόλεπτα, στραγγίζετε καλά και τοποθετείτε ομοιόμορφα στο δοχείο σερβιρίσματος.

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα καρύδας και τη ζάχαρη. Αφήνετε να βράσει και προσθέτετε κουταλιά-κουταλιά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συγχρόνως με σύρμα ζαχαροπλαστικής.

Συνεχίζετε να ανακατεύετε και ψήνετε την κρέμα μέχρι να σφίξει ελαφρώς. Δεν σφίγγει τελείως στην κατσαρόλα.

Αποσύρετε από την εστία, ρίχνετε μέσα την αμυγδαλόψιχα, ανακατεύετε και αδειάζετε πάνω από τα μουλιασμένα σαβουαγιάρ.

Αφήνετε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά, πασπαλίζετε την κρέμα με το ινδοκάρυδο και παγώνετε για 1 ώρα τουλάχιστον.