Επιστροφή στην Κανονικότητα
Επιστροφή στην Κανονικότητα Θανάσης Φουσκίδης Δημήτρης Κουνιάς Γιώργος Νόκος
_mg_2726_zahari--alevri_cake-kanelas
Γεύσεις

Το πιο νόστιμο κέικ κανέλας με μήλα

Ένα κέικ όλο νοστιμιά

Υλικά

250 γραμμ. φρέσκο βούτυρο
200 γραμμ. ζάχαρη
1 κοφτό κουτ. σούπας κανέλα
½ κουτ γλυκού αλάτι
4 αβγά
400 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μισό κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 μεγάλο μήλο κομμένο σε μικρά κυβάκια

Εκτέλεση

1. Ρίχνετε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι και τα κτυπάτε σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
2. Ρίχνετε μέσα τα αβγά ένα-ένα και συνεχίζετε το κτύπημα. Ρίχνετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας σε μικρή ταχύτητα.
3. Σταματάτε το κτύπημα, βγάζετε τον κάδο από το μίξερ και το αφήνετε για λίγη ώρα στην άκρη.
4. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα του κέικ, αδειάζετε μέσα το μίγμα.
5. Βάζετε τα κομματάκια του μήλου μέσα σε ένα βαθύ πιάτο, τα αλευρώνετε ελαφρά και τα τοποθετείτε μέσα στη φόρμα με τη ζύμη.
6. Ψήνετε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα