Επιστροφή στην Κανονικότητα
Επιστροφή στην Κανονικότητα Θανάσης Φουσκίδης Δημήτρης Κουνιάς Γιώργος Νόκος
recipe_main_akis-petretzikis-xoirines-mprizoles-me-portokali
Γεύσεις

Χοιρινές μπριζόλες με πορτοκάλι

Ένα πιάτο με ξεχωριστή γεύση

Υλικά

4 χοιρινές μπριζόλες
2 σκελίδες σκόρδο
χυμό από 2 πορτοκάλια
χυμό και ξύσμα λεμονιού
8 φέτες πορτοκαλιού
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες και ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι. Περιμένετε να κάψει το λάδι και βάζετε τις μπριζόλες να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Προσθέτετε το σκόρδο, αφήνετε να σοταριστεί για 1 λεπτό και πασπαλίζετε με τη ρίγανη.

Πάνω σε κάθε μπριζόλα τοποθετείτε από 2 φέτες πορτοκαλιού. Σβήνετε με το κρασί, ενώ προσθέτετε το χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού μαζί με το ξύσμα του λεμονιού. Σκεπάζετε το σκεύος σας με καπάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να δέσει η σάλτσα του. Σερβίρετε τις μπριζόλες σας ζεστές.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα