Υλικά

1 μεγάλη μελιτζάνα
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
2 φέτες τυρί του τοστ άπαχο ή 2 κουτ. σούπας τυρί κατίκι
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
λίγο μαϊντανό
λίγο βασιλικό
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβετε τη μελιτζάνα σε ροδέλες, τις βάζετε σε ένα μπολ με αλάτι και τις αφήνετε μία ώρα να ξεπικρίσουν. Στη συνέχεια, τις ξεπλένετε με νερό, τις στεγνώνετε, τις αλείφετε με ένα κουταλάκι ελαιόλαδο και τις βάζετε σε ταψάκι με λίγο νερό. Τις ψήνετε για 10′ στο φούρνο και από τις 2 πλευρές.

Βάζετε από πάνω την κομμένη ντομάτα, το κατίκι ή το τυρί του τοστ και πασπαλίζετε με βασιλικό. Ψήνετε στο φούρνο και 20 λεπτά.