Υλικά:

400 γρ. χόρτα, καθαρισμένα και χωρίς χοντρά κοτσάνια
1/2 φλιτζ. τσ. μαϊντανός
1/2 φλιτζ. τσ. μυρωδικά (φρέσκος δυόσμος, φρέσκια ρίγανη, μυρώνια κ.λπ.)
2 αβγά χτυπημένα
2 μέτριες πατάτες, βρασμένες
1 φλιτζ. τσ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
Αλάτι, πιπέρι
Αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:


Βράζουμε τα χόρτα σε αλατισμένο νερό και τα βγάζουμε πριν μαλακώσουν τελείως. Τα στύβουμε καλά και τα ψιλοκόβουμε. Τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε ώστε να γίνει ένα μείγμα που να πλάθεται. Πλάθουμε στρογγυλούς κεφτέδες, τους πατάμε να πλατύνουν, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.