Υλικά

1 κουτί των (500 γρ.) κους-κους στιγμιαίο
Νερό ή ζωμό κότας
3 μέτριες, σφιχτές, τομάτες, κομμένες σε μικρούς κύβους
1 μικρό αγγούρι, καθαρισμένο και κομμένο σαν τις τομάτες
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Μερικές ελιές
100 γρ. τριμμένη φέτα
Αλάτι, πιπέρι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κτ. γλυκού ξύσμα πορτοκάλι
1 ματσάκι μαϊντανό, πολύ ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο, πολύ ψιλοκομμένο
3 κτ. σούπας Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ακολουθούμε τις οδηγίες για την παρασκευή του κους-κους, όπως περιγράφει το πακέτο, ρίχνοντάς του είτε νερό είτε το ζωμό. Αφήνουμε 15-20 λεπτά να φουσκώσει και να κρυώσει. Ρίχνουμε το μισό χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε. Όταν δούμε ότι φούσκωσε και κρύωσε, προσθέτουμε την πιπεριά, την ντομάτα, το αγγούρι, το κρεμμύδι, το δυόσμο, το μαϊντανό, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις ελιές, αλάτι και λάδι. Τρίβουμε με τα χέρια μας τη φέτα και την πασπαλίζουμε. Ανακατεύουμε και χύνουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.