honey-cream_top
Γεύσεις

Πεντανόστιμη κρέμα από μέλι

Γλυκιά σαν το… μέλι, αλλά και εξαιρετικά θρεπτική

Υλικά

1 φλιτζάνι πολύ καλής ποιότητας μέλι, από το είδος που σας αρέσει (θυμαρίσιο, ανθέων κ.λπ.)
2 φλιτζάνια νερό
5 κ. γ. νισεστές (είναι ο ανθός του σιταριού, αλλιώς το κορν φλάουρ ή καλομποκάλευρο) διαλυμένος σε μισό φλιτζάνι νερό

Για το πασπάλισμα

Κανέλα
Σουσάμι ψημένο
Ψιλοκομμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση


Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό με το μέλι και τα αφήνετε να ζεσταθούν μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
Ανακατεύετε διαρκώς και όταν αρχίζει να κοχλάζει, ρίχνετε τον διαλυμένο νισεστέ, ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε να έντονα για να μην σβολιάσει. όταν πήξει (περίπου σε 15 λεπτά), βγάζετε από τη φωτιά και μοιράζετε το μείγμα σας σε μπολάκια. Αφήνετε την κρέμα σας να κρυώσει και πασπαλίζετε με την κανέλα, το σουσάμι και τα αμύγδαλα.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα