Υλικά


1 χταποδάκι, βρασμένο και κομμένο σε ροδέλες
4 καλαμάρια
4 μικρές σουπιές
1 φλιτζ. κίτρινο ρύζι για πιλάφι
3 μέτριες ντομάτες
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
2 κολοκυθάκια τριμμένα

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε όλα τα θαλασσινά μας και τα βάζουμε μαζί με το κρεμμύδι και ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε για λίγο μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε στη συνέχεια τις ντομάτες, το μαϊντανό, τον άνηθο, τα κολοκυθάκια, το ρύζι και δύο ποτήρια ζεστό νερό. Σκεπάζουμε το σκεύος μας και μαγειρεύουμε περίπου 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.