Λέω να φτιάξουμε κάτι απλό, νόστιμο και χορταστικό, μια κλασσική τυρόπιττα με φύλλο, αλλά τι φύλλο, αμπελόφυλλο.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε 

Θα χρειαστούμε ένα τέταρτο αμπελόφυλλα, τυρί φέτα, δυο αυγά, δυο κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό, η από την συσκευασία του ενός κιλού, το μισό, τρία μεγάλα κολοκυθάκια, λίγο σιμιγδάλι, ψιλό χοντρό, ότι έχετε και λίγο λάδι.

Βήμα βήμα η εκτέλεση της συνταγής

Πρώτα τρίβουμε τα κολοκυθάκια, η στον τρίφτη η στο μούλτι για ευκολία, αμέσως μετά, μέσα σ ένα μπολ μεγάλο, αδειάζω όλα τα υλικά, εκτός από το σιμιγδάλι, αφού έχω θρυμματίσει την φέτα με τα χέρια, συνήθως φορώ χειρουργικά γάντια και όλα γίνονται πιο εύκολα, κάντε το κι εσείς, τα ανακατεύω καλά καλά, αφού λοιπόν γίνουν όλα ένα σώμα, ρίχνουμε λίγο χοντροκομμένο πιπέρι, το σιμιγδάλι και ξανανακατεύουμε.

Αμέσως μετά, παίρνουμε ένα ταψί, το λαδώνουμε λίγο και στρώνουμε επάνω δυο σειρές αμπελόφυλλα, να κολλήσουν και στο πλάι, αδειάζουμε το μείγμα από το μπολ μέσα, στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα αμπελόφυλλα, τα λαδώνουμε και την βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για μια ώρα τουλάχιστον.

Ορίστε… ωραιότατο και υγιεινό γεύμα, ο συνδυασμός του αμπελόφυλλου με την γέμιση που φτιάξαμε είναι μοναδικός, θα το συνοδεύσετε με μια πλούσια πράσινη σαλάτα, η βραστά χόρτα της εποχής που είναι τα βλίτα.

Το πράσινο γενικά, δεν πρέπει να λείπει απ την ζωή μας, είτε για να το βλέπουμε, είτε να το αναπνέουμε η και να το γευόμαστε…