Best of Κακά Κορίτσια
Best of Κακά Κορίτσια Έλενα Καραμίχαλου Μαρία Λεμονιά
κρεμα_σοκολα
Γεύσεις

Κρέμα σοκολάτας με καραμέλα

Ένα εύκολο γλυκάκι με αυγά και βούτυρο

Υλικά:

5 φλ. γάλα
½ φλ. κορν φλάουρ
4 αβγά
1 φακελάκι βανίλια
¾ φλ. ζάχαρη
2 κουταλιές βούτυρο
πραλίνα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζετε τα 2 φλιτζάνια γάλα, το κορν φλάουρ, τα αβγά, τη βανίλια και ανακατεύετε. Σε μια κατσαρόλα βάζετε τις 3 κουταλιές ζάχαρη. Ανάβετε σε μέτρια εστία και μόλις η ζάχαρη ξεκινήσει να λιώνει ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει καραμέλα. Αποσύρετε από την εστία για 2 λεπτά και ρίχνετε προσεκτικά το υπόλοιπο γάλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε μέχρι να ζεσταθεί καλά το γάλα και να γίνει ένα με την καραμέλα. Αποσύρετε από την εστία. Με μια βαθουλή κουτάλα, προσθέτετε λίγο-λίγο γάλα στο μίγμα με τα αβγά ανακατεύοντας ταυτοχρόνως. Αφού βάλετε τουλάχιστον 4 κουταλιές γάλα, επαναφέρετε όλο το μίγμα στην κατσαρόλα. Σε δυνατή εστία ανακατεύετε συνεχώς μέχρι η κρέμα να πήξει. Τέλος, αποσύρετε από την εστία και ανακατεύετε μέσα το βούτυρο. Αφήνετε να κρυώσει τελείως. Σε ατομικό μπολ σερβιρίσματος βάζετε μια κουταλιά πραλίνα και από πάνω κρέμα καραμέλας.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα