ff35f44dce2cb1b584c93fc6146ace4d
Γεύσεις

Κέικ αµυγδάλου με επικάλυψη μαρµελάδας

Ένα λαχταριστό και αγαπημένο κέικ

Υλικά:

450 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο λιωμένο για το ταψί
500 γρ. ζάχαρη
500 γρ. αμύγδαλα
7 αβγά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο + επιπλέον για το ταψί
200 γρ. κόκκινη μαρμελάδα της αρεσκείας μας για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Αλέθουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι ή το μπλέντερ μέχρι να γίνουν όσο το δυνατόν πιο λεπτή σκόνη. Αν δεν χωράνε όλα μαζί, τα αλέθουμε λίγα-λίγα. Χτυπάμε στο μίξερ (κατά προτίμηση με το φτερό) το βούτυρο με τη ζάχαρη και μόλις αφρατέψουν προσθέτουμε λίγη-λίγη τη σκόνη αμυγδάλου. Κατά διαστήματα σταματάμε το μίξερ και με μια ίσια σπάτουλα σπρώχνουμε προς τα κάτω τα υπολείμματα βουτύρου από τα τοιχώματα του κάδου, για να αναμειχθεί καλά το μείγμα.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα