Υλικά:

450 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο λιωμένο για το ταψί
500 γρ. ζάχαρη
500 γρ. αμύγδαλα
7 αβγά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο + επιπλέον για το ταψί
200 γρ. κόκκινη μαρμελάδα της αρεσκείας μας για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Αλέθουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι ή το μπλέντερ μέχρι να γίνουν όσο το δυνατόν πιο λεπτή σκόνη. Αν δεν χωράνε όλα μαζί, τα αλέθουμε λίγα-λίγα. Χτυπάμε στο μίξερ (κατά προτίμηση με το φτερό) το βούτυρο με τη ζάχαρη και μόλις αφρατέψουν προσθέτουμε λίγη-λίγη τη σκόνη αμυγδάλου. Κατά διαστήματα σταματάμε το μίξερ και με μια ίσια σπάτουλα σπρώχνουμε προς τα κάτω τα υπολείμματα βουτύρου από τα τοιχώματα του κάδου, για να αναμειχθεί καλά το μείγμα.