German-Apple-Strudel_exps166734_TH143193C04_22_6bC_RMS
Γεύσεις

Στρούντελ Μήλου: Ένα υπέροχο γλυκό χωρίς ζάχαρη

Με σταφίδες και γλυκάνισο

Υλικά

Για το φύλλο

300γρ αλεύρι ολικής άλεσης,
μισό ποτήρι παρθένο ελαιόλαδο,
αλάτι,
30 γρ. χυμός μήλου συμπυκνωμένος

Για τη γέμιση:

1,2 κιλά μήλα
50γρ σταφίδες ή αποξηραμένα σύκα ή βερίκοκα,
50γρ κουκουνάρι ή καρύδια, αμύγδαλα,
χυμός 1 λεμονιού,
φλούδα λεμονιού και πορτοκαλιού.
κανέλα
γαρύφαλλο ή/και πιπερόριζα
γλυκάνισο

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε όλα τα υλικά της ζύμης με ένα πιρούνι και με γρήγορες κινήσεις σχηματίστε ένα ζυμάρι. Μόνο στο τέλος πλάστε με τα χέρια για πολύ λίγο για να μην μεταφέρετε ζέστη στη ζύμη. Αφήστε στο ψυγείο για 30′. Πλύνετε τη σταφίδα, ξεφλουδίστε τα μήλα, και κόψτε τα σε μικρά και λεπτά κομματάκια. Σε ένα μεγάλο δοχείο, βάλτε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια μεταφέρετε σε ένα βαθύ τηγάνι και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά. Απλώστε το φύλλο με τον πλάστη, βάλτε τη γέμιση και τυλίξτε σε ρολό ή ατομικές μεριδούλες. Ψήστε στους 200°C για 40 περίπου λεπτά.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα