Υλικά:

4 ώριμες μπανάνες
3 κ. σ. μαύρη ζάχαρη
2 κ. σ. βούτυρο
1 ζαχαρούχο γάλα 400 γρ.
1 φυτική σαντιγί σε κουτί
1 εβαπορέ γάλα πολύ παγωμένο

Εκτέλεση

Για το σπιτικό παγωτό με καραμελωμένη μπανάνα βάζουμε πρώτα σε ταψάκι αντικολλητικό τις μπανάνες κομμένες σε φέτες. Προσθέτουμε το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς C να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν. Τις λιώνουμε με πιρούνι.

Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί για 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε για 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε το παγωμένο εβαπορέ και χτυπάμε για 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.