veg_eggplant_tomato
Γεύσεις

Μελιτζάνες με γιαούρτι και σάλτσα ντομάτας

Με μυρωδάτο, ψιλοκομμένο άνηθο

Υλικά:

4 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες στα τέσσερα
1/2 κιλό φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Λίγος ψιλοκομμένος άνηθος
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση


Αλείφετε τις μελιτζάνες με ελαιόλαδο, τις αλατίζετε και τις ψήνετε στο φούρνο. Ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας, προσθέτοντας στις ψιλοκομμένες ντομάτες ελαιόλαδο, το σκόρδο, ελάχιστη ζάχαρη και αλάτι. Ψήνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και την περνάτε από το μίξερ. Χτυπάτε γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά. Στη βάση του πιάτου βάζετε λίγη σάλτσα, από πάνω τη μελιτζάνα, στο κέντρο της σάλτσα ντομάτα και στην κορυφή μια κουταλιά γιαούρτι. Από πάνω πασπαλίζετε με τον άνηθο.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα