Υλικά

1 1/2 κιλό μοσχάρι ουρά, κιλότο ή σπάλα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας λάδι
5-6 κουταλιές αλεύρι
4 καρότα κομμένα λοξά σε ροδέλες
3 πράσα κομμένα λοξά σε ροδέλες
χυμό από 4 λεμόνια
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
4 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε λοξά τα καρότα και τα πράσα και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι. Κόβουμε το κρέας σε χοντρούς κύβους, το αλατοπιπερώνουμε, το περνάμε από το αλεύρι, το σοτάρουμε σε βούτυρο και λάδι πολύ καλά μέχρι να σπάσει στην κατσαρόλα, χωρίς όμως να καεί.

Ρίχνουμε μέσα το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά ή όσο χρειαστεί. Σβήνουμε με το λεμόνι, ρίχνουμε το θυμάρι, σκεπάζουμε το κρέας με μπόλικο νερό και βράζουμε για περίπου 1 ώρα.

Στη συνέχεια αφαιρούμε το κρέας με μια τρυπητή κουτάλα, σουρώνουμε τη σάλτσα και τη ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Εάν υπάρχει αρκετή σάλτσα, βγάζουμε τα λαχανικά και βράζουμε μόνη της τη σάλτσα τόσο ώστε να κατέβει και να γλασάρει.