Brokolopitakia_cottagino1
Γεύσεις

Μπροκολοπιτάκια

Ένα πολύ νόστιμο και υγιεινό σνακ

Υλικά (για περίπου 20 πιτάκια)

1 πακέτο ζύμη κουρού
2 κιλά μπρόκολα, καθαρισμένα, σε μπουκετάκια
200 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
200 γρ. κασέρι τριμμένο
3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
λίγο σουσάμι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, στο οποίο έχουμε ρίξει 1 κουταλιά της σούπας αλάτι, ζεματίζουμε το μπρόκολο για 3-4 λεπτά. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον για 5-6 λεπτά, ώσπου να πάρει χρώμα. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το τυρί, τα αυγά, το πιπέρι το μπέικον, και το μπρόκολο, το οποίο το έχουμε πρώτα κόψει σε μικρά κομμάτια. Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και με τη βοήθεια μιας κουπ πατ ή ενός ποτηριού κόβουμε δίσκους. Σε κάθε δίσκο βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας γέμιση, βρέχουμε με λίγες σταγόνες νερού γύρω-γύρω τη ζύμη, διπλώνουμε στη μέση και το κλείνουμε πιέζοντας ελαφρώς τις άκρες ώστε να κολλήσουν.

Απλώνουμε τα πιτάκια σε ταψί, τα λαδώνουμε, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε για περίπου μισή ώρα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα