Ένα εξαιρετικά εύκολο, γρήγορο, οικονομικό, γευστικό, δροσερό γλύκισμα, είναι η κρέμα πορτοκαλιού.

Για να την φτιάξουμε θα χρειαστούμε μισό κιλό χυμό πορτοκαλιού, τέσσερις κουταλιές της σούπας νισεστέ, τρεις κουταλιές της σούπας ζάχαρη αν τα πορτοκάλια είναι ξινά, αν είναι γλυκά και μόνο μια είναι αρκετή και λίγα αμύγδαλα φιλέ για το στόλισμα.

Βάζουμε σ ένα κατσαρολάκι τον χυμό, το νισεστέ και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά να λιώσουν, ανάβουμε το μάτι της κουζίνας ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η κρέμα μας.

Την σερβίρουμε σε μπολάκια και την στολίζουμε με λίγα αμύγδαλα φιλέ αφού τα καβουρδίσουμε λίγο.

Αυτό ήτανε, στο ψυγείο παγωμένη είναι ένα γλυκό υπέροχο και ελαφρύ, χωρίς τύψεις…