τσαταλια
Γεύσεις

Πολίτικα τσατάλια

Με γιαούρτι και μαχλέπι

Υλικά
Γιαούρτι 200 γρ
Ηλιέλαιο 1 ποτήρι νερού
Φυτικό βούτυρο 130 γρ (σε θερμοκρασία δωματίου)
Μαχλέπι 1 κουταλιά της σούπας
Ζάχαρη 4 κουταλιές σούπας κοφτές
Αλάτι 1 κουταλιά σούπας κοφτή
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
Αυγό 1 μόνο για επάλειψη
Σουσάμι ασπρόμαυρο

Οδηγίες
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνει μία ωραία εύπλαστη ζύμη. Τα πλάθουμε σε οβάλ σχήμα(σαν μάτι). Τα αλείφουμε με το αυγό και τους ρίχνουμε το δίχρωμο σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα