Υλικά
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο Νιτσιάκος, κομμένο σε χοντρές λωρίδες
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
χυμό από μισό λεμόνι
8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
5-6 μεγάλα φύλλα βασιλικό φρέσκο, χοντροκομμένα
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά, αλλά μην το κάψετε.

Προσθέτετε το κοτόπουλο, το σκόρδο, το μίγμα μπαχαρικών, αλατίζετε και σοτάρετε μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί σχεδόν και να ροδίσει. Το γυρίζετε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Σβήνετε με το χυμό λεμονιού.

Προσθέτετε τα ντοματίνια και ανακατεύετε προσεκτικά. Μόλις βγάλουν τα ζουμάκια τους, πασπαλίζετε με τον βασιλικό και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Δεν τα παραμαγειρεύετε γιατί δεν θέλετε να διαλυθούν και να γίνουν σάλτσα.