kotopoulo-ntomatinia-psi
Γεύσεις

Κοτόπουλο με ντοματίνια και βασιλικό

Ένα πιάτο που θα σας χορτάσει και θα εκπλήξει τους καλεσμένους σας

Υλικά
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο Νιτσιάκος, κομμένο σε χοντρές λωρίδες
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
χυμό από μισό λεμόνι
8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
5-6 μεγάλα φύλλα βασιλικό φρέσκο, χοντροκομμένα
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά, αλλά μην το κάψετε.

Προσθέτετε το κοτόπουλο, το σκόρδο, το μίγμα μπαχαρικών, αλατίζετε και σοτάρετε μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί σχεδόν και να ροδίσει. Το γυρίζετε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Σβήνετε με το χυμό λεμονιού.

Προσθέτετε τα ντοματίνια και ανακατεύετε προσεκτικά. Μόλις βγάλουν τα ζουμάκια τους, πασπαλίζετε με τον βασιλικό και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Δεν τα παραμαγειρεύετε γιατί δεν θέλετε να διαλυθούν και να γίνουν σάλτσα.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα