Υλικά

2 Μοσχαρίσιες Μπριζόλες
1 μέτριο Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ. Μανιτάρια κομμένα σε φέτες
Μισή κούπα Μπύρα
3 κ.σ. Λάδι ή Βούτυρο
4 κ.σ. Κρέμα Γάλακτος
Αλάτι & Πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βάζετε σε ένα βαθύ τηγάνι το Λάδι ή το Βούτυρο και όταν κάψει ρίχνετε τις Μπριζόλες. Αφού ροδίσουν από τη μία πλευρά τις γυρίζετε να ροδίσουν και από την άλλη, προσθέτετε το Κρεμμύδι και μόλις πάρει ένα ελαφρύ χρώμα και αυτό, προσθέτετε και τα Μανιτάρια. Αφήνετε μερικά λεπτά να μαγειρευτούν και αυτά και βγάζετε τις Μπριζόλες από το τηγάνι, τοποθετώντας τες σε μια πιατέλα.

Βήμα 2
Αφήνετε τα Μανιτάρια να πιουν τα υγρά τους και σβήνετε με τη Μπύρα. Αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε με καπάκι. Μόλις το φαγητό μείνει με το Λάδι του, ρίχνετε την Κρέμα Γάλακτος, ανακατεύετε ώστε να σχηματιστεί μία σάλτσα, και το σηκώνετε από τη φωτιά.

Βήμα 3
Περιχύνετε τις Μπριζόλες με τη σάλτσα και τις συνοδεύετε με ρύζι, τηγανητές πατάτες ή πουρέ!

Πηγή: mageirevoumeparea.gr