Υλικά

1 κιλό Πατάτες μεσαίου μεγέθους (με τη φλούδα ή χωρίς)
250 γρ. Τυρί Κρέμα
100 γρ. Γραβιέρα τριμμένη (οποιαδήποτε θέλετε)
1 κ.σ. ψιλοκομμένο Εστραγκόν ή Μαϊντανός (ή οποιοδήποτε φρέσκο μυρωδικό προτιμάτε)
Μπέικον ψιλοκομμένο (αναλογεί 1 φέτα για κάθε πατάτα)
Μαγειρικό (χοντρό) Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πλένετε τις Πατάτες πολύ καλά και τις βράζετε ολόκληρες (με τη φλούδα ή χωρίς) σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν έως το κέντρο τους. Προσέξτε όμως να μην παραβράσουν και διαλυθούν. Για να ελέγξετε αν είναι έτοιμες, τρυπήστε τις με ένα πιρούνι.

Βήμα 2
Αφού βράσουν οι Πατάτες, τις βάζετε για λίγο κάτω από τρεχούμενο νερό για να κρυώσουν και τις κόβετε κατά μήκος στη μέση. Κατόπιν τις σκάβετε λίγο με ένα κουταλάκι, δίνοντάς τους το σχήμα μιας «βαρκούλας». Την ψίχα της Πατάτας που αφαιρείτε την βάζετε σε ένα μπολ και την πιέζετε πολύ καλά με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσει έτσι ώστε, αργότερα, να μπορεί να αναμιχθεί πλήρως με τα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 3
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Στο μπολ με την ψίχα Πατάτας προσθέτετε το Τυρί Κρέμα, την Γραβιέρα, το Μυρωδικό που επιλέξατε και το Αλατοπίπερο και ανακατεύετε πολύ καλά με το πιρούνι. Στη συνέχεια προσθέτετε και το ψιλοκομμένο Μπέικον στο μείγμα και ανακατεύετε πάλι καλά.

Βήμα 4
Γεμίζετε τις Πατάτες με το μείγμα και τις τοποθετείτε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί. Τις ψήνετε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα Τυριά και να χρυσίσει ελαφρώς η επιφάνειά τους.


Πηγή: mageirevoumeparea.gr