Υλικά
  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 300 γρ. φέτα
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα πικάντικη τριμμένο
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. βούτυρο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση
  • Βάζουμε σε μεγάλο μπολ τη φέτα, το ανθότυρο (τριμμένα με πιρούνι ή με τα χέρια μας), το κεφαλοτύρι, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και προσθέτουμε το πιπέρι.
  • Προσθέτουμε όσο αλάτι θέλουμε, ανάλογα με το πόσο πικάντικα είναι τα τυριά μας.
  • Λιώνουμε το βούτυρο, αλείφουμε με πινέλο το ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα αλειμμένα ένα-ένα με βούτυρο.
  • Φροντίζουμε τα φύλλα να προεξέχουν από το ταψί. Από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και τη σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα (επίσης αλειμμένα ένα-ένα με βούτυρο).
  • Διπλώνουμε τα κάτω φύλλα που περισσεύουν στην περίμετρο του ταψιού. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια της πίτας με λίγο ακόμη λιωμένο βούτυρο. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, τη ραντίζουμε με νερό και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 55 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.