Υλικά
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη
3 αβγά
2/3 ενός πακέτου βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 πορτοκάλι, χυμό και ξύσμα
2 πολύ ώριμες μπανάνες
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι γλυκού κανέλα
Μια πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού με τα αβγά και χτυπάμε για δυο τρία λεπτά ακόμα.Κατόπιν προσθέτουμε τον χυμό και τα δυο τρίτα της καρύδας.Κρατάμε την υπόλοιπη για αργότερα. Χτυπάμε για άλλα δυο λεπτά. Προσθέτουμε τις μπανάνες αφού πρώτα τις λιώσουμε ελαφρά με ένα πιρούνι.

Προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι, το baking powder, τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε ελαφρά με το μίξερ μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μας. Βουτυρώνουμε καλά τις θήκες των muffins, τα γεμίζουμε κατά δυο τρίτα με τη ζύμη και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη καρύδα.Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά. Εναλλακτικά μπορείτε με κάνετε ένα μεγάλο κέικ σε αντίστοιχη φόρμα και ο χρόνος ψησίματος θα είναι περίπου 40 λεπτά. Για να είστε σίγουροι για το ψήσιμο, βυθίστε στο κέντρο μια οδοντογλυφίδα, αν βγει καθαρή, χωρίς υγρή ζύμη, το κέικ είναι έτοιμο.