ccce42f115f3ee403feb040d6d80f1ad_XL
Γεύσεις

Νηστίσιμα κουλουράκια με πορτοκάλι

Αγαπημένα βουτήματα με ελαιόλαδο

Υλικά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γρ - 450 γρ
Άχνη ζάχαρη 100 γρ
Ζάχαρη 40 γρ
Ελαιόλαδο 120 ml
Πορτοκάλια 2 μεγάλα μόνο τον χυμό τους
Μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια γλυκού
Σόδα μαγειρικής 1/2 κουταλάκι γλυκού
Ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι

Οδηγίες
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι κι ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε και το αλεύρι σταδιακά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Τυλίγουμε την ζύμη σε διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά – 60 λεπτά. Στη λαμαρίνα του φούρνου μας στρώνουμε λαδόκολλα. Πλάθουμε την ζύμη μας σε κουλουράκια και σε ότι σχήμα θέλουμε και τα αραδιάζουμε πάνω στην λαδόκολλα σε απόσταση το ένα από το άλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 13-15 λεπτά, ανάλογα με το πάχος που δώσαμε στα κουλούρια μας κι ανάλογα τον φούρνο μας. Είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα