Τα υλικά:

  • 2 κ.σ. κανέλα, τριμμένη
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
  • 4 μήλα
Oδηγίες:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 110° C στον αέρα .
  • Βάζουμε λαδόκολλες σε 3 ίσια ταψιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κανέλα, το τζίντζερ και το γαρίφαλο.
  • Ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού και αφήνουμε στην άκρη.
  • Με τη βοήθεια του μαντολίνου ή ενός πολύ κοφτερού μαχαιριού κόβουμε τα μήλα σε πολύ λεπτές φέτες. Αν βρούμε κουκούτσια τα αφαιρούμε.
  • Απλώνουμε τις φέτες στα ταψιά βάζοντας τη μία φέτα κολλητά δίπλα στην άλλη. Φροντίζουμε να μην ακουμπάνε μεταξύ τους.
  • Πασπαλίζουμε με το μείγμα των μπαχαρικών πάνω από τις φέτες.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 2 ώρες.
  • Μόλις είναι έτοιμα, αφήνουμε να κρυώσουν καλά και μεταφέρουμε σε ένα βαζάκι που κλείνουμε αεροστεγώς.
  • Σε περίπτωση που τα τσιπς μας μαλακώσουν, τα βάζουμε πάλι στον φούρνο για άλλη μισή ώρα.
πηγή:akispetretzikis.com