Τα υλικά:

  • 1 αβοκάντο, ώριμο
  • 80 γρ. κουβερτούρα 65%, λιωμένη
  • 3 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 2 αβγά, μέτρια
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. αμύγδαλο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, χωρίς γλουτένη
  • 20 γρ. κακάο
  • 100 γρ. στέβια, σε σκόνη
  • 40 γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες
Για το σερβίρισμα

  • 50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
  • 20 γρ. κουβερτούρα, ξύσμα
Οδηγίες:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί 20x25 εκ. και κακαοβουτυρώνουμε.
  • Kαθαρίζουμε και πολτοποιούμε ένα αβοκάντο με την βοήθεια ενός πιρουνιού.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε με ένα σύρμα χειρός το αβοκάντο με την λιωμένη σοκολάτα, το ηλιέλαιο, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την σκόνη αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, τη στέβια, τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Ενσωματώνουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης το μείγμα με τα στερεά στο μείγμα με το αβοκάντο μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και με μία σπάτουλα σιλικόνης το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσει για 20 λεπτά και κόβουμε το brownie σε κομμάτια.
  • Σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα και ξύσμα σοκολάτας.
πηγή:akispetretzikis.com