Υλικά
20 μερίδες
1 κιλό αλεύρι για ψωμί
2 φακ. ξηρά μαγιά
1 ποτ. κρασιού λάδι
1 ποτ. κρασιού ζάχαρη
1/2 κ. γλ. αλάτι
Χλιαρό νερό

Εκτέλεση
Βάζετε το αλεύρι σε μια βαθιά λεκάνη. Κάνετε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίχνετε τη μαγιά μαζί με μια πρέζα ζάχαρη και λίγο χλιαρό νερό για να ενεργοποιηθεί και περιμένετε 15', με σκεπασμένη τη λεκάνη.

Στην μια πλευρά της λεκάνη ς ρίχνω το λάδι και το αλάτι. Αφού αφρίσει η μαγιά τα ανακατεύω όλα μαζί με λίγο χλιαρό νερό ώστε να γίνει ζύμη όπως το ψωμί. Ζυμώνω δυνατά για 3 λεπτά. Σκεπάζω, να είναι σε ζεστό περιβάλλον και αφήνω για 1 ωρίτσα περίπου να διπλασιαστεί.

Αλευρώνω τον πάγκο μου και πλάθω κουλούρια ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε. Τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι, με μπόλικο λάδι να επιπλέουν, σε μέτρια φωτιά στην αρχή και μετά χαμηλώνουμε λίγο το μάτι.
Όπως είναι ζεστά τα βουτάμε στη ζάχαρη. Αν θέλουμε τους ρίχνουμε γλάσο με σοκολάτα υγείας που είναι νηστίσιμη.