Tα υλικά:

  • 450 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. κουρκουμά
  • 2 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 μήλα κόκκινα
  • 50 γρ. καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χωρίς το κέλυφος, χοντροκομμένα
Οδηγίες:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, 1 κ.σ. μέλι, το θυμάρι, τον κουρκουμά, 1 κ.σ. βασιλικό, 1 κ.σ. δυόσμο και το αλάτι.
Κόβουμε τα μήλα στη μέση και αφαιρούμε τον πυρήνα.
Στην συνέχεια τα κόβουμε σε ωραίες λεπτές φέτες (0,5 εκ).
Χωρίζουμε το μείγμα με το γιαούρτι σε 4 πιάτα.
Από πάνω βάζουμε, σε κάθε πιάτο, το ¼ από τα μήλα μας.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μέλι, πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς και τα υπόλοιπα μυρωδικά!

πηγή:akispetretzikis.com