Λάμπρος Καλαρρύτης "Εμείς οι Έλληνες"
Λάμπρος Καλαρρύτης "Εμείς οι Έλληνες" Λάμπρος Καλαρρύτης
fritata-me-spanaki-kai-motsarela-italiki-syntagi-1200x630-close
Γεύσεις

Νόστιμη ομελέτα με σπανάκι και μοτσαρέλα

Μια φανταστική φριτάτα όπως τη φτιάχνουν στην Ιταλία

Υλικά 
Μισή κούπα μπέικον, σε κομματάκια
3 κ.σ. βούτυρο
300 γρ. σπανάκι, φρέσκο
1 μισή κούπα παρμεζάνα, τριμμένη
200 γρ. μοτσαρέλα, σε μικρά κομματάκια
6 αυγά, χτυπημένα
3 κόκκινες πιπεριές Φλώρινας, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
Μισό κ.γλ. ρίγανη
Μισό κ.γλ. θυμάρι
Αλάτι, Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
1 κ.σ. φρυγανιά

Εκτέλεση 
Αρχικά, σοτάρουμε το μπέικον στο βούτυρο, να γίνει κριτσανιστό. Ζεματάμε το σπανάκι, το στραγγίζουμε πολύ καλά και το ψιλοκόβουμε. Στη συνέχεια, το αδειάζουμε σ' ένα μεγάλο μπολ μαζί με το σοταρισμένο μπέικον, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε, να ενωθούν.

Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος ή στρογγυλή μεταλλική φόρμα με διάμετρο 22 εκατοστών, πασπαλισμένη με φρυγανιά. Τέλος, ψήνουμε την ομελέτα στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 35 με 40 λεπτά, ή ώσπου να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνειά της.

Τη σερβίρουμε αμέσως.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα