Τα υλικά:

  • 2 μπανάνες, ώριμες
  • 2 αβοκάντο, ώριμα
  • 60 γρ. χουρμάδες, απυρήνωτοι
  • 4 κ.σ. κακάο, σε σκόνη
  • 100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
Για το σερβίρισμα

  • 8 φέτες πορτοκάλι
  • δυόσμο, φουντίτσες
Oδηγίες:

  • Κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες ή από το βράδυ.
  • Βάζουμε τις μπανάνες, τα αβοκάντο, και τους χουρμάδες στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους και διαλυθούν οι χουρμάδες.
  • Προσθέτουμε το κακάο, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Μοιράζουμε σε μπολάκια και σερβίρουμε με τις φέτες πορτοκαλιού και τις φουντίτσες δυόσμου.
πηγή:akispetretzikis.com