Υλικά
Χταπόδι 2 1/2 κιλά
Κρεμμυδάκια 1 1/2 μικρά για στιφάδο
Κόκκινο ξηρό κρασί 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι τσαγιού
Αποφλοιωμένα ντοματάκια 1 κουτί
Μπαχάρι 2-3 κόκκους
Φύλλα δάφνης 2-3
Ξύλο κανέλας 1
Μαύρο πιπέρι 2 κόκκους (ή τρμμένο)
Αλάτι λίγο

Οδηγίες
Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι καλά και το αφήνουμε να στραγγίξει. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια μας και τα βάζουμε ολόκληρα σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό να πάρουν μια βράση. Αδειάζουμε το νερό και προσθέτουμε το 1/2 του λαδιού μας και τα αφήνουμε 5 λεπτά να σοταριστούν. Έχουμε βάλει το χταπόδι μας σε μια φαρδιά κατσαρόλα με λίγο νερό να μαλακώσει και όταν είναι έτοιμο , ενώνουμε το χταπόδι με τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας. Τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να μείνουν με όμορφα δεμένη σάλτσα.