xtapodi-stifado
Γεύσεις

Χταποδάκι στιφάδο με κόκκινο κρασί

Ένα ονειρικό κοκκινιστό φαγητό

Υλικά
Χταπόδι 2 1/2 κιλά
Κρεμμυδάκια 1 1/2 μικρά για στιφάδο
Κόκκινο ξηρό κρασί 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι τσαγιού
Αποφλοιωμένα ντοματάκια 1 κουτί
Μπαχάρι 2-3 κόκκους
Φύλλα δάφνης 2-3
Ξύλο κανέλας 1
Μαύρο πιπέρι 2 κόκκους (ή τρμμένο)
Αλάτι λίγο

Οδηγίες
Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι καλά και το αφήνουμε να στραγγίξει. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια μας και τα βάζουμε ολόκληρα σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό να πάρουν μια βράση. Αδειάζουμε το νερό και προσθέτουμε το 1/2 του λαδιού μας και τα αφήνουμε 5 λεπτά να σοταριστούν. Έχουμε βάλει το χταπόδι μας σε μια φαρδιά κατσαρόλα με λίγο νερό να μαλακώσει και όταν είναι έτοιμο , ενώνουμε το χταπόδι με τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας. Τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να μείνουν με όμορφα δεμένη σάλτσα.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα