Tα υλικά:

  • 200 γρ. κεχρί, ωμό
  • 250 γρ. χουρμάδες, αποξηραμένους και απυρήνωτους
  • 200 γρ. νερό
  • 100 γρ. ταχίνι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 80 γρ. αμύγδαλα
  • 30 γρ. φουντούκια
  • 40 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 30 γρ. κολοκυθόσπορο
  • 1 κ.σ. σουσάμι
Για το σερβίρισμα

φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα

Οδηγίες παρασκευής:

  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κεχρί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Θα διπλασιαστεί σε όγκο οπότε θα έχουμε 400 γρ. κεχρί βρασμένο.
  • Σε ένα μπολ μουλιάζουμε τους χουρμάδες στο νερό για 5-10 λεπτά.
  • Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί 20x25 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
  • Στραγγίζουμε τους χουρμάδες πιέζοντάς τους καλά με τα χέρια μας και τους ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας, ώστε να φύγει το περιττό νερό.
  • Τους βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και τους χτυπάμε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς.
  • Προσθέτουμε το ταχίνι, το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το βρασμένο κεχρί, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη.
  • Ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς, τον κολοκυθόσπορο, το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, το καλύπτουμε με μια λαδόκολλα, και πιέζουμε με τα χέρια μας, ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψί.
  • Μεταφέρουμε το ταψί στην κατάψυξη για 6-8 ώρες να σφίξει καλά το μείγμα.
  • Αφαιρούμε από την κατάψυξη και κόβουμε σε κομμάτια.
  • Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.
πηγή:akispetretzikis.com