Θα χρειαστούμε, ένα κιλό σαρδέλες καθαρισμένες, λάδι, τριμμένες φρέσκιες ντομάτες, ένα πολύ μικρό κρεμμύδι ξερό, κομμένο λεπτές φέτες μισοφέγγαρο, αλατοπίπερο και ψιλοκομμένο μαιδανό.

Επίσης θα χρειαστούμε το ανάλογο τηγάνι για να τις χωρέσει.

Τώρα πάμε να τις φτιάξουμε, αρχικά βάζουμε μέσα στο τηγάνι το λάδι με την τριμμένη ντομάτα με το κρεμμύδι, στρώνουμε τις σαρδέλες, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με μαιδανό, σκεπάζουμε το τηγάνι, βάζουμε την θερμοκρασία σε μέτριο επίπεδο σκεπάζουμε και αφήνουμε να ετοιμαστούν.

Δεν θα χρειαστούν παραπάνω από 15 με 20 λεπτά.

Υπέροχο, νόστιμο και διαφορετικό.

Σημείωση: Σε όσους αρέσει μπορούν να βάλουν και λίγο σκόρδο.

* Η συνταγή και η φωτογραφία είναι της Αγγελικής Θεμέλιου