Υλικά 
1 κιλό θράψαλα
2 κρεμμύδια ξερά, τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
1 καρότο τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
4 ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1/2 σφηνάκι ούζο
1 φύλλο δάφνης
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι – πιπέρι
ρύζι για πιλάφι


Εκτέλεση συνταγής

Ξεπαγώνουμε (αν είναι κατεψυγμένα) τα θράψαλα, τα καθαρίζουμε, τα κόβουμε σε φέτες και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι.

Ζεσταίνουμε λάδι σε τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια και το καρότο. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το πελτέ, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε να ενσωματωθούν και ρίχνουμε το ούζο και τα θράψαλα.
Προσθέτουμε 1/3 φλ. τσαγιού ζεστό νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Λίγο πριν βράλουμε το φαγητό μας από τη φωτιά αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη δάφνη και το μαϊντανό.

Εν” τω μεταξύ έχουμε βράσει το πιλάφι μας και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο ακόμα ψιλοκομμένο μαϊντανό ή με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.