Υλικά
Για την ζύμη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
Βούτυρο 1 φλυτζάνι
Αυγό 1
Νερό 2 κουταλιές σούπας
Αλάτι λίγο

Για την γέμιση
Σπανάκι 1/2 κιλό
Ελαιόλαδο 2 κουταλάκια γλυκού
Φρέσκα κρεμμυδάκια 2 ψιλοκομμένα
Άνιθο 2 κουταλάκια γλυκού ψιλοκομμένο
Αυγά 2
Γιαούρτι 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
Blue cheese 1/2 φλυτζάνι λιωμένο
Γραβιέρα 1 φλυτζάνι τριμμένη
Ανθότυρο 1 φλυτζάνι
Αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες

Για την ζύμη

Βάζετε το βούτυρο στο μπολ του μίξερ και το χτυπάτε. Ρίχνετε το αυγό , το νερό , το αλεύρι & το αλάτι και συνεχίζετε να το χτυπάτε ώσπου να γίνει μια ζύμη. Αφήνετε την ζύμη για 1/2 ώρα να φουσκώσει και αλείφετε με λίγο βούτυρο μια ταρτιέρα no 22 για να απλώσετε την ζύμη.

Για την γέμιση

Καθαρίζετε το σπανάκι , το πλένετε και το ζεματάτε σε μια κατσαρόλα με λίγο αλάτι για 5 λεπτά και το στραγγίζετε. Βάζετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρετε τα κρεμμυδάκια. ‘Επειτα ρίχνετε το σπανάκι , τον άνιθο και ανακατεύετε. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Σε μια λεκάνη χτυπάτε τα αυγά , προσθέτετε το γιαούρτι, λίγο πιπέρι ,το blue cheese ,την γραβιέρα και το ανθότυρο και τα ρίχνετε στο μπολ με το σπανάκι και ανακατεύετε. Στρώνετε το μείγμα στην ταρτιέρα μέσα στην ζύμη που ήδη έχετε απλώσει,το απλώνετε να πάει παντού και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά . Αφήνετε να κρυώσει και τη σερβίρετε.