Ένα γλυκό που κάνει το σπίτι να μοσχοβολάει, η συνταγή βρέθηκε στο τετράδιο συνταγών της γιαγιάς και σας την δίνω.

Ας δούμε τι θα χρειαστούμε…

τρία μήλα, ένα φλυτζάνι ζάχαρη, ένα φλυτζάνι λάδι, ένα φλυτζάνι γάλα, τέσσερα αυγά, δυο βανίλιες, ένα σφηνάκι κονιάκ, λίγη κανέλλα σκόνη για μέσα, λίγη για το πασπάλισμα των μήλων και λίγη μαύρη ζάχαρη.

Παλιά χρησιμοποιούσαν αλεύρι βάζοντας μέσα μπέκιν η χρησιμοποιώντας σόδα για να φουσκώσουν τα γλυκά, εμείς όμως σήμερα θα βάλουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ένα πακέτο περίπου, ίσως λίγο λιγότερο, θα το δείτε.

Στο ταψάκι που θα χρησιμοποιήσουμε, στρώνουμε λαδόκολλα, την βουτυρώνουμε ελαφρά και βάζουμε τα μήλα με την σειρά κομμένα σε λεπτές φέτες, τα πασπαλίζουμε με κανέλλα, μαύρη ζάχαρη και τα βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω, για όση ώρα εμείς θα φτιάχνουμε το μείγμα.

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το λάδι, την ζάχαρη, τα αυγά και τα χτυπάμε δέκα λεπτά πολύ καλά, αμέσως μετα βάζουμε το γάλα, το κονιάκ, τις βανίλιες, την κανέλλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Σιγά σιγά ρίχνουμε και το αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν και ο χυλός μας να είναι σαν του κέικ.
Βγάζουμε το ταψάκι από τον φούρνο, ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα μήλα, και ξαναβάζουμε για τρία τέταρτα περίπου.

Όταν ψηθεί, το τεστ με το μαχαίρι θα σας δείξει αν ψήθηκε, ξεφορμάρουμεβγάζοντας με προσοχή την λαδόκολλα κι έτοιμη η μηλόπιτα… πανέμορφη.

Καλή επιτυχία!!!!