Κακά Κορίτσια
Κακά Κορίτσια Μαρία Λεμονιά Έλενα Καραμίχαλου
pitsa-me-kataifi-κξη
Γεύσεις

Πίτσα με φύλλο καταϊφι και τυριά

Ο σεφ τρελάθηκε και φτιάχνει την πιο ιδιαίτερη πίτσα- Πως θα την φτιάξετε κι εσείς εύκολα και γρήγορα

Υλικά
Καταϊφι 500 γρ
Σαλάμι 10 φέτες ψιλοκομμένες
Ντομάτες 2 μεγάλες κομμένες ροδέλες
Κασέρι 100 γρ τριμμένο
Τυρί φέτα 100 γρ θρυμματισμένη
Γκούντα 50 γρ τριμμένο
Βούτυρο 200 γρ λιωμένο
Αυγό 1 τεμ
Γάλα 100 ml
Αλάτι - πιπέρι - ρίγανη

Οδηγίες
Χωρίζουμε στα δύο το καταϊφι (αν το έχουμε κατάψυξη το αφήνουμε να ξεπαγώσει),το ξεφτίζουμε πολύ καλά, λιώνουμε το βούτυρο, βουτυρώνουμε ένα ταψί , στρώνουμε το μισό καταΐφι και το βουτυρώνουμε καλά. Απλώνουμε την θρυμματισμένη φέτα,το γκούντα,το μισό κασέρι,το σαλάμι,τις ντομάτες σε ροδέλες να καλύψει τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο καταΐφι , περιχύνουμε με το βούτυρο που έμεινε να πάει παντού ώστε να ροδίσει ομοιόμορφα. Χτυπάμε το γάλα με το αυγό και περιχύνουμε το φαγητό μας. Τέλος πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κασέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά (χαμηλά) για να ροδίσει καλά πάνω -κάτω και μόλις ροδίσει είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα