Αρχικά θα χρειαστούμε την ζύμη, για να την φτιάξουμε θέλουμε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη, μισή κουταλιά αλάτι, 400 γρ αλεύρι για όλα, ένα φακελάκι μαγιά ξερή, ένα σφηνάκι λάδι και 300 γρ. χλιαρό νερό.

Βάζουμε σε μια λεκανίτσα όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να λιώσουν, αμέσως μετα ρίχνουμε το αλεύρι και αφού το ενσωματώσουμε καλά με όλα τα αλλά υλικά το σκεπάζουμε και το αφήνουμε μισή ώρα να ηρεμήσει και να ανέβει.

Όταν περάσει η ώρα πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο μας και βάζουμε από πάνω το ζυμάρι , το ζυμώνουμε ελαφρά πασπαλίζοντας με λίγο αλεύρι αν χρειαστεί και το κάνουμε μια μπαλίτσα, μετά το αφήνουμε δέκα λεπτά να ξεκουραστεί.

Οσο αυτό ξεκουράζεται εμείς ετοιμάζουμε τα υλικά και την σάλτσα που θα αλείψουμε την πίτσα μας.

Για την γέμιση θα χρειαστούμε τριμμένη μοτσαρέλα η τυριά μαλακά τριμμένα που τα πουλάνε έτοιμα για πίτσα, ζαμπόν κομμένο σε λεπτές φέτες, και ψιλοκομμένη πιπεριά.

Τα υλικά το κανονίζετε εσείς ανάλογα με τα άτομα που είστε.

Πρώτα όμως ετοιμάζουμε τη σάλτσα για την πίτσα, βάζουμε δηλαδή σε ένα μπολ μια κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας, ένα σφηνάκι λάδι, λίγο ξερό βασιλικό δυο κουταλιές της σούπας κέτσαπ και ένα ποτηράκι του κρασιού νερό και τα ανακατεύετε καλά καλά.

Αφού ξεκουράστηκε η ζύμη μας, την ανοίγουμε με τα χέρια μας σ ένα μεγάλο φύλλο ανάλογα με το ταψί σας, αν είναι στρογγυλό η τετράγωνο, εγω είχα τετράγωνο, στρώστε από κάτω μια λαδόκολλα η αλείψτε με λάδι, απλώνουμε λοιπόν τη ζύμη στο ταψί και από πάνω βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, και τα υλικά μας.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα με πάνω κάτω αντίσταση για μισή ώρα περίπου ή θα το δείτε εσείς, μέχρι να ψηθεί κ να ροδοκοκκινίσει η ζύμη, η πίτσα είναι έτοιμη και λαχταριστή !