auga-me-glukopatatιθ
Γεύσεις

Αυγά φούρνου με γλυκοπατάτες και παρμεζάνα

Μια ωραία πρόταση για συνοδευτικό στο τραπέζι μας

Υλικά
Αυγά 5 τεμ
Γλυκοπατάτες 2 τεμ
Παρμεζάνα 3 κουταλιές σούπας τριμμένη
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας
Αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια τις γλυκοπατάτες,τις αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το λάδι κι ανακατεύουμε καλά. Τις βάζουμε σε τηγάνι που μπορεί να μπει σε φούρνο διαφορετικά σε ένα ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε από τον φούρνο, τις πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, προσθέτουμε τα αυγά και ξαναψήνουμε στον φούρνο για άλλα 10 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν τα ασπράδια. Πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε ζεστό.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα