sokolatakia
Γεύσεις

Εύκολα σοκολατάκια με τρία υλικά

Το πιο ωραίο γλύκισμα

Υλικά
Ξηρούς καρπούς ανάλατους 500 γρ (ότι προτιμάει ο καθένας)
Κουβερτούρα 500 γρ
Κονιάκ 1 φλυτζάνι του ελληνικού καφέ

Οδηγίες
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι ξηρούς καρπούς θέλουμε, όπως καρύδια, φουντούκια ή αμύγδαλα ανάλατα. Βάζουμε τους ξηρούς καρπούς σε ένα ταψί και τους βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν στους 150 βαθμούς για 10 λεπτά, ουσιαστικά να καβουρδιστούν. Σε μια κατσαρόλα με νερό τοποθετούμε μέσα ένα μικρότερο κατσαρολάκι για να λιώσουμε την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά. Μόλις η σοκολάτα λιώσει προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί τοποθετούμε τα σοκολατάκια που τα έχουμε βγάλει προσεκτικά από την κατσαρόλα με ένα κουτάλι (χωρίς κάποιο ιδιαίτερο σχήμα) και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε και σοκολατάκια με αποξηραμένα φρούτα όπως δαμάσκηνα, βερίκοκα και άλλα.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα